Kippensoep

kippensoep jpeg (1)
Dit hebt je nodig:

 Benodigdheden 8 personen:

  • Kippenbout 2 stuks
  • Wortels 4 stuks
  • Rode peper 1
  • Prei 1
  • halve citroen
  • Water 4 liter

Garnering:

  • Basmati rijst 2 handjes
  • Zout 2 theelepels
  • Peper 1 thee lepel
  • Koriander 10 gram blaadjes
Zo maakt je het:
  1.  Zet het water met kippenbouten, 2 wortels, rode peper, citroen en het groen van de prei op en laat dit 2 uur zachtjes koken met de deksel erop.
  2.  Snij het wit van de prei en 2 wortels in dunne plakjes. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen, verwijder dan de huid en de botjes. 
  3. Wrijf de kip in kleine stukjes met de hand. 
  4. Zeef de bouillon en voeg de kip, rijst, gesneden groenten, zout en peper toe en laat dit rustig 20 minuten door koken, roer af en toe de rijst van de bodem. 
  5. Net voor serveren de koriander toevoegen.

            Bon Appetit!