Klassieke slakken

slakken
Dit hebt je nodig:
  • Slakken (blikje of vers)  16 stuks
  • Slakken huizen 16 stuks
  • Boter 250 gram
  • Peterselie gehakt 40 gram
  • Knoflookteentjes 15 gram
  • Sjalotten 80 gram
  • Gemalen peper 1 thee lepel
  • Zout 1/2 theelepel
Zo maakt je het:
  1.  Roer de boter zacht en maal er met een staafmixer de peterselie, knoflook, sjalotten en zout en peper doorheen.  
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de slakken heel goed en maak ze droog op keukenpapier. 
  3. Vul de slakkenhuizen met de slakken en dan per slak een goede hoeveelheid van het boter mengsel erop.
  4.  Bak de slakken in een diepe ovenschaal in 10 minuten in de oven en meteen serveren met vers stokbrood.

     

    Bon Appetit!