Dit hebt je nodig:
Benodigdheden voor 6 personen
- Riblap 2 stuks
- Tomaten puree 1 klein blikje
- Port half glas
- Rode wijn 2 glazen
- Balsamico stroop 2 eetlepels
- Laurierblaadjes 6 stuks
- Olijf olie 2 eetlepels
- Zout en peper naar eigen smaak
Zo maakt je het:
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Bestrooi de riblappen met zout en peper.
- Zet een grote braad pan op en bak hierin de riblappen in olijfolie aan beide kanten bruin op hoog vuur.
- Zet het vuur zacht en voeg de tomaten puree toe, bak 2 minuten mee.
- Voeg de port, rode wijn, balsamico stroop en de laurierblaadjes toe en zet 3 uur met gesloten deksel in de oven van 140 graden.
- Ieder uur controleren, als het iets te droog wordt een klein beetje water toevoegen. Afsmaken met zout en peper
Bon Appetit!