langzaam gegaarde riblappen

riblap 2 jpeg
Dit hebt je nodig:

Benodigdheden voor 6 personen

  • Riblap 2 stuks
  • Tomaten puree 1 klein blikje
  • Prot half glas
  • Rode wijn 2 glazen
  • Balsamico stroop 2 eetlepels
  • Laurierblaadjes 6 stuks
  • Olijf olie 2 eetlepels
  • Zout en peper naar eigen smaak
Zo maakt je het:
  1.  Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2.  Bestrooi de riblappen met zout en peper.
  3.  Zet een grote braad pan op en bak hierin de riblappen in olijfolie aan beide kanten bruin op hoog vuur. 
  4. Zet het vuur zacht en voeg de tomaten puree toe, bak 2 minuten mee. 
  5. Voeg de port, rode wijn, balsamico stroop en de laurierblaadjes toe en zet 3 uur met gesloten deksel in de oven van 140 graden. 
  6. Ieder uur controleren, als het iets te droog wordt een klein beetje water toevoegen. Afsmaken met zout en peper

     

     Bon Appetit!